ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Χάρτης Υποχρεώσεων Καταναλωτή για Υπηρεσίες Ταχυμεταφορών

Συνοδευτικό Δελτιο Ταχυμεταφορών της Primewell Courier

ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ και ΟΙ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Η PRIMEWELL COURIER εξυπηρετεί αυτόνομα και μέσω συνεργατών όλες τις Ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, την Ελληνική Επικράτεια αλλά και σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου.

Στη Κυπριακή Δημοκρατία, περιοχές εκτός των ορίων των πόλεων του δικτύου της PRIMEWELL, χαρακτηρίζονται δυσπρόσιτες ή ΔΠ. Η χρέωση σε αυτές τις περιοχές γίνεται σύμφωνα πάντα με τον τρέχοντα επίσημο τιμοκατάλογο της PRIMEWELL και η παράδοση απαιτεί από 2 έως 5 εργάσιμες ημέρες.

Οι χρόνοι παράδοσης των αποστολών είναι μόνον ενδεικτικοί και ισχύουν πάντα οι ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «PRIMEWELL MANAGEMENT LTD» και οι ΟΡΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ & ΜΙΚΡΟΔΕΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ «PRIMEWELL MANAGEMENT LTD».

Η επιπλέον χρέωση των δυσπρόσιτων περιοχών ξεκινάει από τα €5,00 / αποστολή εξαιρουμένου του ΦΠΑ. Μπορείτε να κατεβάσετε τον κατάλογο των δυσπρόσιτων περιοχών.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Η PRIMEWELL σέβεται  το προσωπικό απόρρητο κάθε χρήστη της Ιστοσελίδας βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων. Για επίσημη ενημέρωση και την ενάσκηση των δικαιωμάτων του, κάθε χρήστης μπορεί να επικοινωνεί με την PRIMEWELL MANAGEMENT LTD στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση  [email protected]  ή να  απευθύνονται:

Primewell Management Ltd
Νομικό Τμήμα
Προμηθέα 36
Βιομηχανική Περιοχή Αλάμπρας 2563, Λευκωσία (Κύπρος)
Τηλ +357 24 00 1150 .

Όλα τα ερωτήματα και παράπονα θα αντιμετωπίζονται εγκαίρως από το DPO της εταιρείας μας ( [email protected]  ) σύμφωνα με τις εσωτερικές μας διαδικασίες.  Ταυτόχρονα, ενημερώνει ότι για πληροφορίες, έντυπα και τη διαδικασία υποβολής παράπονου ή/και αιτήματος για θέματα Προσωπικώ Δεδομένων, μπορείτε να απευθυνθείτε στο:

Γραφείο Επιτρόπου Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Διεύθυνση Γραφείου: Ιάσονος 1, 1082 Λευκωσία

Ταχυδρομική διεύθυνση: Τ.Θ. 23378, 1682 Λευκωσία

Τηλέφωνο: +357 22818456

Φαξ: +357 22304565

Email: commissionerdataprotection.gov.cy

 

Δείτε και Μελετήστε Επίσης: Δήλωση Απορρήτου – Ενημέρωση για την Διαχείριση Προσωπικών Δεδομένων

ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

USEFUL TOOLS

ΟΓΚΟΜΕΤΡΗΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ COURIER
Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς της ΙΑΤΑ, η χρέωση κάθε αποστολής εξαρτάται από τον όγκο
και το βάρος της. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα
της ογκομέτρησης της αποστολής (ΜΗΚΟΣ Χ ΥΨΟΣ Χ ΠΛΑΤΟΣ σε cm / 5000) είναι μεγαλύτερο από το πραγματικό της βάρος, η χρέωση γίνεται σύμφωνα
με το αποτέλεσμα της ογκομέτρησης.
Παράδειγμα Ογκομέτρησης:
Πακέτο αποστολής με μικτό βάρος 2 κιλά και διαστάσεις 35x40x25 cm.
Το αποτέλεσμα της ογκομέτρησης της αποστολής: 35x40x25 = 35.000 / 5000
= 7 κιλά
Οπότε, το χρεώσιμο βάροος θα είναι 7 κιλά και η χρέωση θα βασιστεί στα 7 κιλά
ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ – Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
Η Primewell Management Ltd σέβεται απόλυτα την εθνική και διεθνή νομοθεσία, ειδικά σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια των υπαλλήλων, συνεργατών, πελατών μας και του κοινωνικού συνόλου.
Δεν παραλαμβάνουμε για διεκπεραίωση αντικείμενα των οποίων η μεταφορά αντίκειται στους ισχύοντες νόμους και διατάξεις, όπως: Επικίνδυνα και Εκρηκτικά Υλικά, Ζώα, Όπλα και τμήματά τους, Πυρομαχικά, Ναρκωτικές ουσίες, Αλκοόλ, Καπνικά προϊόντα, Αέρια υπό πίεση (πχ σπρέι), Αναπτήρες, Σπίρτα, Εύφλεκτα Υγρά, Βερνίκια, Εύφλεκτα Στερεά, Οξειδωτικά υλικά, Δηλητήρια, Εντομοκτόνα, Ραδιενεργά υλικά, Διαβρωτικά, Χρήματα και Τιμαλφή. Η Συσκευασία είναι Αποκλειστική ευθύνη του Αποστολέα. Για παράδειγμα, η μεταφορά ελαιολάδου (για προσωπική και εμπορική χρήση) ΑΠΑΙΤΕΙ ξυλοκιβώτιο.

Επίσης η εταιρεία μας διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί να μεταφέρει αντικείμενα, όπως: Χρήματα, Χρεόγραφα, Αντίκες (Εύθραυστα Αντικείμενα), Ράβδους Χρυσού, Κοσμήματα, Πολύτιμους Λίθους και Έργα Τέχνης.
Όσον αφορά την απαγόρευση των χρημάτων και χρεογράφων εξαιρείται ότι αφορά την υπηρεσία Αντικαταβολής που αποτελεί βασική υπηρεσία της Primewell Management Ltd .

Η τήρηση της νομιμότητας και η ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας. Σας παρακαλούμε ενημερώστε μας για τα αντικείμενα που θα θέλατε να μεταφέρουμε για εσάς και που ίσως να ανήκουν σε κάποιες από τις παραπάνω κατηγορίες.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ & ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Η «PRIMEWELL MANAGEMENT LTD» καταβάλλει κάθε προσπάθεια να ανταποκρίνεται επαρκώς σε αιτήματα και να επιλύει διαφορές που τυχόν προκύπτουν με καταναλωτές, συνεργάτες και πελάτες της. Ταυτόχρονα, ενημερώνει ότι το ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ (ΓΕΡΗΕΤ) αναλαμβάνει την επίλυση τυχόν διαφορών, είτε με δική του πρωτοβουλία, είτε κατόπιν αιτήματος από οποιοδήποτε οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο. Για πληροφορίες, έντυπα και τη διαδικασία υποβολής παράπονου ή/και αιτήματος για επίλυση διαφοράς, μπορείτε να απευθυνθείτε στο:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ (ΓΕΡΗΕΤ)

Ηλιουπόλεως 12, 1101 Λευκωσία, Κύπρος και    Τ.Θ. 24412, 1704 Λευκωσία, Κύπρος

Τηλέφωνο: +357 22693000 & Φαξ: +357 22693070

Email: [email protected]  – Website: http://www.ocecpr.org.cy

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΝΑΥΛΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Οι τιμές των καυσίμων μεταβάλλονται συνεχώς σε παγκόσμιο επίπεδο και επηρεάζουν τα κόστη των μεταφορών, ειδικά στις αερομεταφορές.
Για ορισμένες Αεροπορικές εταιρείες, τα καύσιμα σήμερα αντιστοιχούν στο 50% των συνολικών τους δαπανών. Οι περισσότερες Αερογραμμές επιβάλλουν τον λεγόμενο «Επίναυλο Καυσίμων» στις μεταφορές
εμπορευμάτων αλλά και στα εισιτήριά των επιβατών.

Για παράδειγμα, σε μια πτήση της Delta Airlines από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο, ο επίναυλος καυσίμων, αξίας 362 δολαρίων αντιστοιχεί στο 40% της τιμής του εισιτηρίου μετ΄ επιστροφής που ανέρχεται στα 897 δολάρια μετ΄ επιστροφής. Ο «Επίναυλος Καυσίμων» είναι μεταβλητός και αυξάνεται ή μειώνεται ανάλογα με τις πραγματικές τιμές των καυσίμων σε μηνιαία βάση.
Η Primewell συμπεριλαμβάνει τον «Επίναυλο Καυσίμων» στις προσφορές προς τους πελάτες μας και θα σας ενημερώνει γραπτώς για τυχόν τροποποίησή του.


Μάιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031